بوالحسنی, خسرو, شایان شفیعی نیک, امیر, عراقی, عبدا.... (1397). تعیین میزان تأثیر فرصتها و تهدیدات ناشی از بیداری اسلامی بر سیاستهای دفاعی امنیتی ج. ا. ا. با تأکید بر آراء و اندیشههای حضرت امام خامنهای. مطالعات دفاعی استراتژیک, 16(72), 73-98.
خسرو بوالحسنی; امیر شایان شفیعی نیک; عبدا... عراقی. "تعیین میزان تأثیر فرصتها و تهدیدات ناشی از بیداری اسلامی بر سیاستهای دفاعی امنیتی ج. ا. ا. با تأکید بر آراء و اندیشههای حضرت امام خامنهای". مطالعات دفاعی استراتژیک, 16, 72, 1397, 73-98.
بوالحسنی, خسرو, شایان شفیعی نیک, امیر, عراقی, عبدا.... (1397). 'تعیین میزان تأثیر فرصتها و تهدیدات ناشی از بیداری اسلامی بر سیاستهای دفاعی امنیتی ج. ا. ا. با تأکید بر آراء و اندیشههای حضرت امام خامنهای', مطالعات دفاعی استراتژیک, 16(72), pp. 73-98.
بوالحسنی, خسرو, شایان شفیعی نیک, امیر, عراقی, عبدا.... تعیین میزان تأثیر فرصتها و تهدیدات ناشی از بیداری اسلامی بر سیاستهای دفاعی امنیتی ج. ا. ا. با تأکید بر آراء و اندیشههای حضرت امام خامنهای. مطالعات دفاعی استراتژیک, 1397; 16(72): 73-98.
تعیین میزان تأثیر فرصتها و تهدیدات ناشی از بیداری اسلامی بر سیاستهای دفاعی امنیتی ج. ا. ا. با تأکید بر آراء و اندیشههای حضرت امام خامنهای
1استادیار علوم دفاعی راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی
2دانشجوی دوره دکتری علوم دفاعی راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی
3کارشناس ارشد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
تغییر و تحولات ناشی از بیداری اسلامی در جهان اسلام در منطقه آسیا و شمال آفریقا گویای این واقعیت است که شناخت فرصتها و تهدیدات وب از تعریف سیاستهای دفاعی- امنیتی جهت مقابله با تهدیدات و مدیریت آن و بهرهمندی از فرصتها بهصورت مطالعه شده و علمی امری ضروری به نظر میرسد.بر این اساس هدف تحقیق حاضر برشمردن فرصتها و تهدیدات بیداری اسلامی و سپس تعیین میزان این فرصتها و تهدیدها بر سیاستهای دفاعی امنیتی ج. ا. ا. در قالب رویکرد مدیریت راهبردی بهمنظور ترسیم افق آینده میباشد . در این تحقیق ضمن استفاده از روش توصیفی- تحلیلی در تجزیهوتحلیل اطلاعات، برای تعیین حجم نمونه از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای و فرمول کوکران بهره گرفته شد که نهایتاً30 نفر تعیین گردیدند.سپس دادههای بهدستآمده در پرسشنامه با استفاده از فنون آمار استنباطی در قالب جداول تنظیم و سپس جهت بررسی میزان فراوانی پاسخهای دادهشده به سؤالات پرسشنامه از آزمون کای – اسکوئر استفاده شد که نتایج آن مشخص کرد که در حوزه تهدید بالاترین عامل، ایجاد تفرقه بین مسلمانان و پایینترین عامل، خطا در تحلیل قیامها به دشمنان و در حوزه فرصت دو عامل فرهنگ و تفکر بسیجی و شکست طرح جنوب غرب آسیایی آمریکا و بیداری ملتها به ترتیب بالاترین و پایینترین تأثیر بر کل سیاستهای دفاعی امنیتی را داشته است.
- جعفری ،سیدمهدی (1384) "نهضت بیدارگری در جهان اسلام"، ،تهران،شرکت سهامی انتشارات
- جمعی از اندیشمندان(1384). "بیداری اسلامی،چشم انداز آینده و هدایت آن"، تهران، معاونت فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب سلامی
- جمعی از نویسندگان (1385)."انقلابی متمایز: جسارتهایی در انقلاب اسلامی"، قم، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
- سالار، محمد(1383). "غرب و بیداری اسلامی"، فصلنامه اندیشه انقلاب اسلامی، شماره 10، تابستان 1383.
- ستوده، محمد(1380)."بیداری اسلامی"مجله علوم سیاسی، شماره 16، زمستان 1380
- شیبانی فر، محمدحسن (1383)."بیداری اسلامی و موانع آن در اندیشه امام خمینی ()"، فصلنامه اندیشه انقلاب اسلامی، شماره 10، تابستان 1383.
- شیرودی، مرتضی (1388)."انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی ( تأثیرگذاری و نمونهها)"، فصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات انقلاب اسلامی/ سال پنجم، شماره16، بهار 1388
- صحیفه امام (1368).جلد13، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی